post-title “Vergeten” diesels blijken ernstige vervuilers. https://www.heatngo.nl/wp-content/uploads/2019/03/1-Heat-n-Go-Solitair-verwarmt-3-woningen-met-de-slangen-geleidt-via-het-dak-naar-de-andere-woning.png 2020-02-27 10:11:59 yes no Posted by: Categories: Blog

“Vergeten” diesels blijken ernstige vervuilers.

1 Heat n Go Solitair verwarmt 3 woningen met de slangen geleidt via het dak naar de andere woning heatngo
Verbrandingsmotoren in duizenden machines als shovels, generatoren en waterpompen op de bouw vervuilen de lucht veel meer dan gedacht. hoewel voor dit type motoren – vlak diesels – sinds kort strengere Europese normen gelden, worden de uitstootlimieten in de praktijk geregeld fors overschreden. Vooral omwonenden en de werknemers op bouwplaatsen lopen gezondheidsrisico’s, zeggen experts.
Bron: Bard van de Weijer, De Volkskrant 26 februari 2020

Inmiddels is er een nieuw type generator ontwikkeld, die draait op een accu, een hele stap voorwaarts lijkt ons. Maar er zal nog heel wat water door de Rijn stromen voordat alle zwaar vervuilende aggregaten van de bouwplaats verdwenen zijn. Zeker gezien de scherpe marges waarmee de bouwwereld nu te maken heeft, zal dit nog jaren duren.

Daarnaast hebben we te maken met een stevige kostprijs per uur, denk aan de brandstof, huurkosten, en ook nog stikstofuitstoot en lawaai.

Heat 'n Go Solitair verwarmt 3 woningen met de slangen geleidt via het dak naar de andere woning heatngo

Een alternatief hiervoor zijn onze Heat ’n Go Floorheaters, een direct inzetbare mobiele cv-installatie. Dit concept is ontwikkeld vanuit de filosofie dat we respect hebben voor mens en milieu.
Ter illustratie hier een voorbeeld van de kostprijs om 2 of 3 gemiddelde woningen qua afmetingen tegelijkertijd te drogen en het bouwvocht eruit te halen. Een Heat ’n Go Floorheater Basic 3V kost € 23,57 per dag, dat is per woning slechts € 7,86 per dag, uitgaande van een 24/7 aansluiting, excl. elektriciteitskosten

Naast het financiële plaatje om een “schone” Floorheater in te zetten is dat het Pfas/CO2 probleem met onze apparatuur totaal niet aan de orde is. Een ander bijkomend voordeel is dat de Floorheater fluisterstil is, compact en licht in gewicht.

Laat u verrassen!