post-title Met het opstookprotocol het bouwvocht eruit! https://www.heatngo.nl/wp-content/uploads/2023/08/Heat-n-Go-het-hele-jaar-door.jpg 2023-08-30 08:53:38 yes no Posted by: Categories: Blog

Met het opstookprotocol het bouwvocht eruit!

Heat n Go het hele jaar door

Het duurt nog even voordat de warmtepomp geleverd wordt. Goede raad is duur, echter niet in ons geval: Onze Heat ’n Go is een perfecte tussenoplossing. Met de Floorheater die je op de verdeler van de vloerverwarming aansluit trek je het bouwvocht uit het bouwproject; of het nu je eigen woning is of je bouwt voor anderen die er gaan wonen of werken, het kan allemaal!
De Floorheater aansluiten op de verdeler, met gratis meegeleverde slangen. Je vult het systeem af en draaien maar. Een bijkomend voordeel: je kunt de vloerverwarming controleren op eventuele lekkage en of elke ruimte warm wordt.

Vuistregel:
De vuistregel van één week droging per cm vloerdikte is inmiddels achterhaald.
We hebben nu te maken met klimaatverandering en de zomers en winters zijn niet meer zoals vroeger.
De zomers en winters kunnen nu nat en vochtig zijn. In beide situaties duurt het echt langer dan 1cm/week voordat de muren en vloeren droog zijn.
Het Heat ’n Go systeem is het hele jaar door te gebruiken, tijdens de herfst-/wintermaanden wordt de bouwplek verwarmd, dat is ook een bijkomend voordeel en tijdens de lente-/zomermaanden is het nog sneller droog en kan de afbouw eerder beginnen.

Nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig heel goed geïsoleerd.
Als je een nieuwe woning betrekt moet je denken aan zo’n 3.500 tot 5.000 liter bouwvocht wat er tijdens de bouw in is gebracht en dat vocht kan er door de uitstekende isolatie niet meer uit. Daarnaast adem je, je kookt, doucht, wast en er komt nog meer vocht bij.
Ventilatie is dan ook een belangrijk punt wat nogal eens vergeten wordt;
wordt het kouder dan houd je het liefst de ramen en deuren dicht.

Schimmels:
Dat (bouw)vocht moet eruit wil je schimmels voorkomen en gezondheidsproblemen creëren. Goed ventileren is dus altijd noodzakelijk.

Duurzaam:
Kortom: een Heat ’n Go inzetten voor het opstookprotocol en daarmee alvast het vocht uit de muren en vloeren halen is nog veel beter. Het wooncomfort stijgt en het elektriciteitsverbruik wordt minder en daarmee is het ook gunstiger voor de elektriciteitsrekening, zeker nu: vochtige lucht kost veel geld, droge lucht een stuk minder!
Door zonnepanelen aan te sluiten kun je het elektriciteitsverbruik verminderen en kun je de kW’s die terug geleverd zouden worden meteen verrekenen tegen het afgesloten tarief wat altijd hoger ligt.

Middels onze jarenlange ervaring kunnen we voor ieder een oplossing bieden!
We werken voor zowel bedrijven (groot en klein) als voor particulieren. We drogen distributiecentra, appartementen groot en klein, woningen, villa’s, openbare gebouwen zoals scholen en gemeentehuizen.
We werken door heel Nederland, van Den Helder tot aan het Drielandenpunt, van Sluis in de provincie Zeeland tot aan Delfzijl.
Ook in België zijn we op diverse locaties actief.

Interesse? neem vrijblijvend contact met ons op
Jacqueline Willemsen